Calitatea sapunui Domnica

Calitatea sapunui Domnica este data de fiecare ingredient adaugat in reteta:

1. Uleiul de cocos este un emolient excelent pentru pielea a cărei barieră de protecție este dezechilibrata: se absoarbe rapid în epidermă, nu o lasă uleioasă, o repară, ii restaurează aspectul sănătos și menține hidratarea prin încetinirea evaporării (grație conținutului de Vitamina E. Uleiul de cocos contribuie de duritate, dar și la puterea de curățare a săpunului.
2. Uleiul de ricin este un produs incredibil pentru pielea ta. De la hidratarea în profunzime a pielii și până la îndepărtarea eficientă a punctelor negre sau a negilor. Acesta stimulează producția de colagen și elastină și luptă eficient împotriva acneei minore, împotriva ridurilor, precum și împotriva semnelor sau a cicatricelor. Uleiul de ricin ajuta săpunul natural sa facă spumă (bulele de săpun).
3. Uleiul de palmier previne ridurile și liniile fine. Oferă protecție împotriva razelor UV dăunătoare și a altor toxine. Este un agent special care oferă o senzație mătăsoasă, netedă pe piele și curăță profund tot uleiul și murdăria formată, permițând restabilirea echilibrelor naturale de ulei. Uleiul de palmier contribuie la cremozitatea, dar și la duritatea unui săpun.
4. Uleiul de măsline extravirgin este foarte bogat în vitamine, minerale și acizi grași naturali. Este, de asemenea, convenabil pentru o piele sensibila. Uleiul de măsline este un ingredient redutabil utilizat la produse de îngrijire a pielii; bogat în antioxidanți, previne îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor și a liniilor fine și de asemenea, hrănește, întinerește și protejează pielea. Uleiul de măsline într-un săpun natural oferă putere de condiționare, deci săpunul va fi emolient.
5. Un alt ingredient important este soda caustica,hidroxidul de sodiu. Fără sodă nu exista săpun natural. Lesia este o soluție alcalina, iar uleiurile sunt acizii grași. Odată ce selectam uleiurile și le amestecăm cu hidroxidul de sodiu și un lichid, moleculele se amestecă, începând reacția chimica numita saponificare și o substanță noua este creata: Săpunul. Toată glicerina rezultată la saponificare este conservată, ea produce un efect hidratant incomparabil. Glicerina este un umectant. Aceasta este un emolient prețios care înmoaie și menține echilibrul hidrolipidic prin atragerea umidității asupra pielii. Nu este adăugată la o rețetă de săpun artizanal, aceasta rezultă natural în urmă procesului de fabricare al săpunului. Așadar, toată glicerina naturală rămâne intactă, împreună cu toate beneficiile sale hrănitoare pentru piele.
Lichide folosite la fabricarea săpunului: apă distilată, ceaiuri, sucuri de fructe sau legume, lapte.

Post a Comment