Ingredientele utilizate sunt unturi şi uleiuri presate la rece, nerafinate si rafinate, atent selecţionate pentru a păstra intacte principiile active. Sinergia uleiurilor esenţiale combinate în proporţii echilibrate pentru a emana un parfum suav, delicat şi catifelat. Săpunurile Domnica sunt proaspete, tonice, produse manual din ingrediente naturale, netestate pe animale, tolerate excelent de piele.

Acestea au la bază surse vegetale valoroase, precum:
• uleiurile si unturile vegetale saponificate de baza folosite sunt: ulei de masline virgin si extravirgin, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de samburi de struguri, ulei de rapita, ulei de ricin, unt de shea, unt de cacao, ulei de orez, ulei de migdale dulci, vitamina E.
• acestea sunt imbogatite, in functie de reteta, cu: argila, uleiuri esentiale, ulei de galbenele, ulei de avocado, ulei de argan, ulei de macadamia, ulei de germeni de grau, ulei de canepa.
• de asemenea retetele sunt imbogatite cu uleiuri esentiale naturale: de lavanda, de rozmarin, de bergamot, patchouli, menta, tea tree, portocale, lemn de trandafir, lemongrass, cuisoare, scortisoara
• Alte ingrediente: argila, sare, lapte de capra, cafea, scortisoara, suc proaspat de castraveti, suc proaspat de morcov, infuzie de musetel, infuzie de galbenele.

Ingrediente din sapun:

Uleiul de masline:
Uleiul de masline este apreciat in mod deosebit si recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii si frumusetii. El contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila etc.

Se considera ca ajuta la regenerarea celulelor pielii si reducerea inflamatiilor. Actioneaza ca umectant, hidratand pielea. Nu blocheaza functiile naturale ale pielii. Atrage umezeala si o pastreaza, creand la suprafata pielii un film permeabil, care permite pielii sa transpire si in acelasi timp ii mentine hidratarea. Are proprietati emoliente si antiinflamatoare. Este bogat in oxygen si reda delicatetea pielii. Este potrivit pentru pielea sensibila, inclusive a bebelusilor, pentru pielea uscata si ridata.

Aplicatii: emolient si nutritiv, hraneste pielea in profunzime si echilibreaza sistemul natural de hidratare al pielii; antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si reduce efectele imbatranirii; usor antiinflamator si reparator; calmant, reduce roseata si iritatiile; foarte bland, este bine tolerat si de pielea cea mai sensibila; protejeaza culoarea parului, hraneste si confera stralucire firelor de par; fortifica parul si unghiile

Uleiul de cocos
Dezinfectant natural cu renume, uleiul de cocos este un miracol al naturii si un pretios ingredient cosmetic, datorita proprietatilor sale nutritive, emoliente, vitaminizante, anti-imbatranire, antioxidante, antiinflamatorii etc. Uleiul de cocos are in compozitie: acid lauric > 50%, acid caprylic, acid capric, oleic, myristic, stearic. Contine vitamina A, E, minerale, toate acestea ii confera proprietati antioxidante, antibacteriene, antifungice si antimicrobiene. Contine un procent ridicat de antioxidanti care previn imbatranirea pielii si care constituie un filtru UV natural.

Contine triglyceride similar cu cele din sebumul natural al pielii, contine un grup de acizi grasi cu effect antiseptic, ce distrug bacteriile, virusii si fungi care pot cauza infectii ale pielii. Ajuta la regenerarea pielii, incurajand desprinderea celulelor moarte de la suprafata acesteia. Previne imbatranirea pielii, prin mentinerea tesutului conjuctiv puternic, flexibil. Are efect hidratant. Este bogat in provitamina A si vitamin E care lupta impotriva imbatranirii celulelor pielii. Este foarte bun pentru pielea sensibila, uscata.

Proprietati si aplicatii: nutritiv, hranste pielea si reduce procesul de deshidratare; calmant pentru pielea iritata sau expusa la factorii de mediu (vant, frig, soare); emolient si catifelant, lasa pielea fina, moale si ingrijita; contribuie la restaurarea barierei hidrolipidice a pielii; hraneste si netezeste firele de par, protejeaza parul de deshidratare si de actiunea factorilor de mediu; ingrijirea pielii uscate, descuamate, crapate, dure sau aspre; calmarea pielii afectate de roseata, iritatii; ingrijirea pielii copiilor, descuamari ale pielii bebelusilor; ingrijirea buzelor, a mainilor si picioarelor; protejarea, hranirea si infrumusetarea parului, aplicatii pe varfurile uscate sau despicate.

Uleiul de palmier
Contine numerosi acizi grasi, vitamine (mai ales vitamina A, C, E si K si magneziu), antioxidanti si alti fitonutrienti, elemente foarte valoroase pentru produsele cosmetic utilizate in tratarea problemelor pielii. Este considerat ca fiind un antioxidant natural si, foarte important, nu contine cholesterol.

Ulei de floarea soarelui
Uleiul de floarea soarelui este un ulei vegetal hidratant, foarte bogat in vitamina E, care este un antioxidant natural, ceea ce-l recomanda pentru pielea uscata, matura, sensibila. Revitalizeaza pielea si accelereaza vindecarea tesuturilor.

Are o cantitate mare de acizi grasi esentiali si vitamina E, ceea ce-l transforma intr-unul dintre cele mai rentabile uleiuri in mod permanent. Este minunat in combinatie cu alte uleiuri purtatoare pentru baze de masaj sau parfum. Are o rata de absorbtie mai lenta, asadar poate sa se simta usor uleios pe piele in retete care raman pe piele, cum ar fi balsamurile si lotiunile. Este folosit pentru toate tipurile de piele cu preponderenta petru pielea uscata si arsa de soare.

Uleiul de ricin
Uleiul de ricin, sau ˝castor oil˝ este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale, este dens si bogat in acizi grasi. Datorita continutului mare de acid ricinoleic (peste 88%), desi penetreaza bine pielea, lasa totusi o senzatie de gras, lipicios si lucios si de aceea este foarte folosit in produsele de machiaj. Are un efect antiinframator asupra pielii Stimuleaza cresterea si fortifica parul, genele si unghiile, avand si un usor efect analgezic, antibacterian si antifungic. Uleiul de ricin este de asemenea emolient si hidratant, cicatrizant si chiar depigmentar.

Poate fi folosit in cazul taieturilor minore, arsurilor solare si previne aparitia unor boli de piele cu ar fi acneea sau eczemele. Este un emollient natural care stimuleaza productia de collagen si elastina care contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii.

Proprietati si aplicatii: este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale; fortifiant pentru par, gene, unghii; promoveaza cresterea parului; emolient si nutritive; antibacterian datorita continutului in acid ricinoleic; antipigmentar; usor cicatrizant si calmant; bun dispersant pentru pigmenti si confera luciu produselor de machiaj (ruj); fortifica parul, unghiile, genele si sprancenele favorizand cresterea acestora; regenerator pentru parul uscat, tern, tratat chimic; ingrijirea si regenerarea parului; fortificarea parului, a genelor si sprancenelor; in tratamente pentru combaterea caderii parului; ingrijirea pielii afectate de fisuri, crapaturi, iritatii; ameliorarea petelor pigmentare, a petelor de varsta si de sarcina; formularea demachiantelor fiind delicat si bun solvent pentru pigmenti; intretinerea unghiilor, unghii crapate, casante sau care se despica; formularea compozitiilor de machiaj.

Uleiul de galbenele
Uleiul obtinut din florile acestor plante (prin macerare) are foarte multe calitati si poate fi folosit chiar si de catre copii. Uleiul de galbenele este un bun antioxidant, antiinflamator si calmant, antiseptic, usor antibacterian si astringent. Deasemenea mentine sanatatea vasculara si imbunatateste circulatia periferica. Este recomandat atat pentru pielea uscata, matura si ridata cat si pentru pielea delicata a bebelusilor. Poate rezolva iritatii, arsuri solare si numeroase alte probleme dermatologice. Este folosit pentru tratarea acneei, a eczemelor, a psoriazisului, a iritatiei de scutec, a pielii crapate sau a altor eruptii si iritatii. Este folosit pentru pentru pielea uscata si deteriorate. Are proprietati regenerative naturale, care ajuta la vindecarea pielii si la redarea stralucirii si a aspectului tanar. Previne imbatranirea premature a pielii si subtierii acesteia. De asemenea este sufficient de sigur pentru a putea fi folosit si pe pielea sensibila si delicata din jurul ochilor, pentru a preveni aparitia ridurilor.

Uleiul de avocado
Uleiul de avocado este foarte hranitor pentru piele. Bogat in substante nutritive, inclusiv vitamina E, acizi grasi, minerale si potasiu, acest ulei are proprietati de vindecare si regenerare.

Avocado este cunoscut pentru efectele benefice in reducerea petelor datorate imbatranirii pielii, ajuta la vindecarea cicatricilor, si hidrateaza straturile superioare ale pielii. Este bogat, hranitor si de nepretuit pentru cremele, lotiunile si sapunurile naturale hidratante.

Studiile arata ca tratamentul cu ulei de avocado creste in mod semnificativ continutul de colagen solubil in apa din derma, care influenteaza procesul de imbatranire a pielii.

Uleiul de avocado este usor absorbit in tesutul profund, iar datorita proprietatilor sale emoliente, este ideal pentru tenul matur. De asemenea, ajuta la ameliorarea uscaciunii si pruritului cauzat de psoriazis sau eczeme si trateaza arsurile solare.

Uleiul de canepa
Este cunoscut mai ales datorita continutului ridicat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 (contine pana la 80% acizi grasi buni, dintre care Omega 3 in proportie de 22% si Omega 6 in proportie de 55%) – acesta acopera fara probleme necesarul zilnic de grasimi bune. Insa, pe langa acestia, in acest ulei se gasesc si multe alte substante nutritive care nu ar trebui ignorate.

Mai jos se gasesc cateva informatii de baza privind valoarea nutritionala a uleiului de canepa: vitamina E, vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B6 (piroxidina), vitamina C, caroten, fitosteroli, fosfolipide, lecitina, calciu, magneziu, sulf, potasiu, fosfor, fier, zinc, mangan, cupru, clorofila

Uleiul de canepa este un ulei vegetal exceptional prin profilul sau de acizi grasi esentiali. Gratie continutului sau in acizi omega 3 si 6 acesta prezinta o compozitie similara lipidelor pielii si se plaseaza printre uleiurile vegetale cele mai bolgate in acizi grasi esentiali. Imbunatateste textura si sporeste elasticitatea pielii, este regenerator, antiinflamator, intareste bariera naturala de protectie a pielii. Confera stralucire si vigoare firelor de par.

Proprietati: antiinflamator si calmant cutanat; reduce pierderile transepidermale de apa si protejeaza pielea de deshidratare; confera fermitate si suplete, contribuie la mentinerea elasticitatii pielii; actiune benefica asupra pielii afectate de roseata si iritatii; anti-aging, antirad; stimuleaza regenerarea si revitalizarea tesutului cutanat; emolient exceptional

Unt de Shea
Untul de Shea este un ingredient regasit in nenumarate produse cosmetice datorita proprietatilor sale emoliente, hranitoare, regeneratoare. Profilul sau de acizi grasi si bogatia in substante nesaponificabile confirma calitatile de necontestat ale acestui unt: stimularea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectia impotriva factorilor de mediu, reducerea iritatiilor, calmarea pielii, revitalizarea podoabei capilare.

Proprietati: emolient, reda elasticitatea si finetea pielii; ajuta la mentinerea nivelului optim de hidratare a pielii; hraneste pielea in profunzime; regenerator cutanat, epitelizant; faciliteaza cicatrizarea; protejeaza pielea de factorii de mediu; prelungeste bronzul pilei; maini expuse la agresiuni chimice; regenerarea unor zone uscate, precum calcaiele, genunchii sau coatele; antiinflamator, calmeaza iritatiile cutanate; reduce semnele de imbatranire ale pielii; reda stralucirea si frumusetea parului, hraneste fibra capilara; protejeaza firele de par, ajuta la mentinerea culorii.

Aplicatii: ingrijirea pielii in general, a pielii uscate in particular; ingrijirea tenului uscat, in special iarna; protejarea pielii contra frigului si intemperiilor; pielea iritata de la scutece, epilare, barbierit; pielea deteriorata, dura sau crapata; eruptii cutanate, eczeme, dermatite; maini expuse la agresiuni chimice; regenerarea unor zone uscate, precum calcaiele, genunchii sau coatelei; dupa arsurile solare, leziuni superficiale ale pielii.

Unt de Cacao
Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile grasimi vegetale si confera excelente proprietati nutritive si emoliente preparatelor cosmetice in care este inclus.

Proprietati: emolient, nutritiv si reparator; antioxidant, incetineste procesul de imbatranire cutanata; ajuta la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii; intareste bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea; intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire; ajuta la prevenirea formarii vergeturilor si la mentinerea elasticitatii pielii; contribuie la o bronzare naturala si uniform; confera pielii un aspect matasos si stralucitor; intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii.

Aplicatii: ingrijirea pielii, este potrivit in special pentru pielea uscata; ingrijirea tenului imbatranit, deshidratat; regenerarea pielii afectate de factori externi; repararea pielii crapate, dure.

Ulei din germeni de grau
Un ulei foarte bogat in substante nutritive si protectoare, cu un profil interesant de acizi grasi esentiali, contine o cantitate mare de vitamina E, carotenoide, fitosteroli si polifenoli care au actiune antiradicalara, antioxidanta si regeneratoare de exceptie.

Aduce beneficii pielii in general dar se remarca in special in aplicatii unde este nevoie de sporirea elasticitatii si tonusului, emoliere, repararea barierei naturale de protectie a pielii sau regenerarea tesutului cutanat.

Proprietati: antioxidant si antiradicalar; anti-aging, combate semnele imbatranirii; sporeste fermitatea, tonusul si elasticitatea pielii; regenerator si reparator al pielii afectate de diversi factori interni sau externi; emolient, bogat in substante nutritive, catifeleaza pielea; reduce pierderile de apa transepidermale; reduce mancarimile, roseata si uscaciunea pielii.

Aplicatii: fiind un ulei bogat si foarte emolient, este potrivit indeosebi pentru tenul normal, uscat sau descuamat, pentru ingrijirea tenului matur lipsit de tonus si elasticitate, pentru protectia pielii in sezonul rece, ingrijirea pielii corpului, mai ales in zonele cu pielea foarte uscata, solzoasa, crapata, deteriorate, preventiv pentru vergeturi sau curativ pentru atenuarea vergeturilor formate, ingrijirea busutului, masajul si tonifierea sanilor, ingrijirea mainilor, unghiilor si a parului.

Ulei de Migdale
Utilizat inca din antichitate pentru ingrijirea pielii, uleiul de migdale este azi unul din cele mai populare uleiuri vegetale datorita proprietatilor sale emoliente, nutritive, calmante si catifelante.

Proprietati: emolient, inmoaie pielea si o protejeaza de deshidratare; nutritiv, hraneste pielea si contribuie la regenerarea cutanata; contribuie la mentinerea integritatii barierei de protectie proprie pielii; catifelant, delicat, confera pielii finete si o stralucire matasoasa; calmant, reduce iritatiile si mancarimile

Aplicatii: ingrijirea pielii uscate, aspre, sensibile; ingrijirea pielii afectate de iritatii, roseata, mancarimi; calmarea pielii dupa expunerea la soare; ca baza pentru masaj facial si corporal; ca demachiant delicat; ingrijirea pielii gravidelor (vergeturi preventiv); ingrijirea pielii din jurul ochilor, ingrijirea buzelor.