Conform O.G. 34/2014, produsele achizitionate se pot returna in ambalajul original (chiar dacă acesta este rupt) si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL. nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului in cel mult 15 de zile de la data receptionarii coletului. Suma inapoiata NU include costurile initiale de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele folosite, care prezinta modificari fizice, zgarieturi, rupturi, gauri etc. Pentru a returna produsele, e suficient sa ne informati de intentia dvs, trimitand un mail la contact@domnica.ro in termenul de 14 zile mentionat anterior.

În cazul în care Clientul își exercită dreptul de retragere, trebuie să returneze produsele în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate documentele care l-au însoțit: cutii, etichete, instrucțiuni/alte documente (dacă există) etc.) în termen de cel mult 14 zile de la data la care Clientul a notificat S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL despre intenția de retur.

Înapoiem contravaloarea produsului, prin virament bancar, inclusiv costurile livrării, în cel mult 14 de zile de la data la care ne-ați comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzând, dar nelimitându-se la costurile suplimentare de livrare determinate de faptul că un Client a ales altă modalitate de livrare decât modalitățile de livrare standard oferite de S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL, achitată de către client, nu se rambursează. S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care Clientul furnizează dovada că a trimis produsele către S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL, fiind valabilă data cea mai apropiată. În toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de către client.
Costurile de livrare ale retururilor de marfa sunt suportate de tine, atunci cand: alegerea produsului a fost gresit aleasa sau te-ai razgandit in ceea ce priveste alegerea facuta (produs, model, culoare). In aceasta situatie, vei contacta firma de curierat rapid pentru efectuarea returului si vei plati transportul coletului la destinatie.
Pentru situatiile in care produsul/produsele livrate catre tine prezinta defecte imputabile producatorului sau vanzatorului, te rugam sa ne contactezi pentru a ne aduce la cunostinta problemele existente si sa ne transmiti poze relevante privind defectele identificate la adresa de e-mail contact@domnica.ro. In acest caz, iti vom trimite curierul pentru ridicarea coletului si vom plati transportul lui la destinatie. Daca este vorba despre un retur integral al comenzii (returnarea tuturor articolelor comandate) si soliciti restituirea contravalorii ei, S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL iti va restitui si costul aferent livrarii initiale a comenzii. Daca efectuezi un retur partial (returnezi doar o parte din articolele comandate) si soliciti restituirea contravalorii aferente, S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL va plati doar valoarea produsului returnat, nu si costul transportului initial.
Dreptul Clientului de a returna un produs se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeași stare în care au fost primite. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după desigilare, dacă nu este în aceeași condiție în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. Prin deschiderea ambalajelor individuale în care au fost livrate produsele comandate înseamnă că produsele au fost desigilate, ca sunt cele comandate și corespund cerințelor dvs., aceste produse nemaiputând fi returnate către S.C. DOMNICA AGROFERM PFG SRL si nemaiputând face obiectul dreptului de retragere de către Client.